TORNEJATS I MECANITZATS, SL
Valor d’emprendre – Reempresa
(Amb el suport de CaixaBank)


Adreça: C/ J.M. Mir Mas de Xexàs 4
17800 Olot

972 270 490
www.toime.cat


Breu descripció de la trajectòria dels reemprenedors:

  • Pol Feixas: Enginyer industrial i màster en Business Innovation and Technology Management; ha treballat a diferents llocs, sempre relacionats amb la mecanització: com a operari a Taller Mecànic Vivet de Torelló, com a responsable a l’àrea de producció al Centre Tecnològic Eduard Soler de Ripoll, investigant a la UdG, com a enginyer a Gas Gas, com a professor i cap de departament de cicles a la Salle de Manlleu, com a freelance en diferents empreses del sector i darrerament al departament de qualitat de Tallers Mecànics Comas, SL de Blanes.
  • Anna Prats: Diplomada en ciències empresarials i llicenciada en publicitat i RRPP; ha treballat en diferents agències de publicitat, a La Caixa, en una gestoria, com a administrativa d’exportació a una empresa productora de maquinària agrícola i com a responsable de trànsit internacional a una empresa de transports.

Els dos decideixen deixar les seves respectives feines per emprendre una nova etapa per compte propi.

Breu descripció de l’activitat i dels serveis / productes de l’empresa:
És una empresa que ofereix serveis d’enginyeria CAD-CAM-CAE basada en la mecanització de peces industrials. Treballen materials com acer, alumini, bronze i plàstics.

Quines són les principals fites aconseguides per l’empresa des del moment de la seva cessió?
En els 5 mesos que porten treballant d’ençà de la cessió han augmentat la facturació un  47% respecte el mateix període que l’any anterior. Han renovat el parc de maquinària i han obtingut nous clients i nous projectes a nivell internacional.

Quins àmbits de l’empresa tenen previst potenciar?
Actualment l’empresa està en procés d’actualització i renovació de la maquinària. També estan establint mètodes d’organització industrial (estoc, classificació d’útils, codificació de feines) i sistematitzant el treball, per tal de millorar l’eficiència i la productivitat.
Un cop implantat el seu sistema de treball per guanyar eficiència, l’objectiu a curt i mitjà termini és augmentar la productivitat: produir peces de més valor i reduir els temps de fabricació. Ho faran amb la introducció de maquinària més ràpida i de precisió.
A llarg termini els reemprenedors s’han marcat com a objectiu crear un o més productes propis i incorporar l’ús de tecnologies d’impressió 3D per arribar a mercats nous.