MACSA ID

Empresa més Internacional
(Promou Centre Metal·lúrgic i UEM)


Adreça: Av. Girona 46-48
08208 Manresa
93 873 87 98
www.macsa.com
MACSA
va néixer el 1983 amb l’objectiu d’aportar solucions per resoldre les necessitats de codificació, identificació i traçabilitat dels seus clients posant en comú diferents tecnologies, tan a nivell de hardware com de software, serveis, consumibles i altres subministraments per a les empreses productives de sectors tan diversos com l’alimentació, cosmètica, farmacèutic, automoció o electrònica. Però la història de MACSA, però es remunta a la seva empresa matriu original, Framun, que va ser fundada el 1910 i es dedicava a la fabricació de segells de goma.  Les oficines centrals de MACSA estan situades a Manresa (Barcelona), la unitat productiva a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona).

L’empresa és de capital 100% nacional i basa la seva activitat en oferir equips de codificació i marcatge com làsers de tinta i d’etiquetatge, programes de software per controlar i optimitzar línies de producción, serveis post-venda, etc.  L’exportació representa un 53% de la xifra de negoci de la companyia que disposa d’una capacitat de desenvolupament comercial a quasi 70 països de tot el món, principalment Estats Units, Alemanya, Corea del Sud, Xina i Itàlia.

De les 106 persones que treballen per la companyia, 21 estan dedicades exclusivament a la internacionalització i 11 estan contractades per l’empresa però viuen fora d’Espanya. L’ús de l’anglès està incorporat en el dia a dia de tota l’empresa, tant en les oficines centrals com a fàbrica. Al departament d’internacional habitualment també es parlen el francès, l’alemany, el portuguès i el xinès.

El departament d’internacional de MACSA s’estructura amb un director comercial internacional i 4 area managers que es divideixen els països, en total 64, de la manera següent:

  • LAM (8 països) + Eastern Europe (14 països)
  • Àfrica (8 països) + Middle East (2 països) + Rússia + Índia
  • Àsia pacífic (12 països) + Mèxic + US/Canadà
  • Europa (14 països)

A part, arriben a Portugal, Singapore i Xina amb comercials de MACSA, gràcies a les filials pròpies obertes en aquests països.

MACSA inverteix anualment més d’un 8% de la seva facturació en R+D+i per assegurar la seva posició de lideratge tecnològic en el mercat del marcatge i la codificació làser. És l’única empresa espanyola fabricant d’equips làser de marcatge i la primera al món a desenvolupar un làser dinàmic per a codificació en cadenes de producció, obtenint la primera patent aprovada a EUA i a Europa. Actualment disposa de diverses patents registrades en més de 30 països.