Guardonats i guardonades 2022

Personalitat

Sr. RAMON COMELLAS FUSTÉ
Cofundador i president de les empreses del Grup Circutor

Viladecavalls

Categoria fora de concurs

Ramon Comellas Fusté va néixer a Cercs, el primer contacte amb l’electricitat va ser als 7 anys quan els seus pares van instal·lar una turbina i un generador per generar electricitat aprofitant un rierol que passava prop de casa, ja que la casa no tenia electricitat. A l’edat d’onze anys es va traslladar a Terrassa on es va formar com a enginyer tècnic industrial, en l’especialitat d’electricitat a la Universitat Politècnica de Catalunya.  

Comellas va exercir la docència on va coincidir amb en Ramon Pons. L’any 1973, en context de la primera crisi energètica, varen pensar que seria un bon moment per desenvolupar un projecte encaminat a ajudar als futurs clients a ser més eficients en l’ús de l’energia elèctrica, fundant CIRCUTOR. Avui l’empresa es compon per un grup 6 empreses, totes a Catalunya, integrades per més de 900 persones i el 50% de la seva fabricació s’exporta a més de 100 països.  El pròxim any celebrarà 50 anys de la seva fundació.  

La seva trajectòria empresarial l’ha portat a ocupar càrrecs de representació  en àmbits molt diversos, la Unió Empresarial Metal·lúrgica, la Cambra de Comerç, Indústria i Servei de Terrassa, Eurecat i el Consorci Sanitari de Terrassa.  Guardonat com a Terrassenc de l’any en el 2012. 

7è Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable 

CIRCOOLAR ETHICAL WORKWEAR

Barcelona

Des de Circoolar volem vestir de sostenibilitat a les empreses compromeses amb el medi ambient. L’organització aposta per la roba laboral, uniformitat i marxandatge tèxtil dissenyat, produït i confeccionat sota els principis de l’economia circular i d’impacte social. 

Peces reciclades i orgàniques, confeccionades per persones en risc d’exclusió i circulars/residu zero gràcies al seu eco-disseny i servei de recollida post ús. 

Perquè la roba amb què decidim vestir a la nostra empresa i a les nostres persones és una eina de comunicació, conscienciació i impacte. La nostra vestimenta explica qui som i que volem ser com a individus, com a col·lectiu i com a societat. 

Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC

FRESHLY COSMETICS

Reus

Freshly Cosmetics és una startup de cosmètica natural nativa digital i sostenible fundada l’any 2016 per Mireia Trepat i Miquel Antolín. Els dos, joves enginyers químics, van emprendre per revolucionar el món de la cosmètica i demostrar que una altra cosmètica és possible. 

Inspirats per la mare del Miquel, Mercè Civil, que elaborava productes de cosmètica natural, van començar a formular productes amb més del 99% d’ingredients naturals, efectius i vegans. 

La companyia té més d’1,2 M de clients en 36 països d’Europa, Amèrica i Àsia i compta amb vuit botigues físiques: Barcelona, Madrid, València, Reus, Glòries (Barcelona), Sevilla, Gijón i Pamplona. 

Transformació Digital – Patrocinat per Helvetia Seguros

MECESA

Terrassa

A Mecesa som especialistes en la fabricació d’accessoris i vàlvules per a la instrumentació industrial. Oferim als nostres clients el millor servei d’assessorament a través dels nostres tècnics comercials i el seu alt grau d’experiència en la companyia, interessant-nos i comprenent els seus problemes per a poder oferir solucions tècniques als nostres clients.  

La nostra fàbrica està situada a Terrassa on des de la nostra seu central proveïm les diferents delegacions amb magatzem propi així com clients, representants i distribuïdors tant en l’àmbit nacional com internacional.  Mecesa ha crescut juntament amb les primeres Centrals Nuclears espanyoles i les principals refineries del país, per tant, la nostra traçabilitat i millora continua formen part dels nostres valors i forma de ser.  

Mecesa va ser fundada l’any 1952 i compta amb una trajectòria de més de 70 anys de treball i esforç a  les seves espatlles.  

Eficiència Energètica i Sostenibilitat – patrocinat pel PORT DE BARCELONA

HERCAL DIGGERS, SL

Terrassa

Hercal Diggers és una empresa especialista en la demolició circular d’edificis, naus i grans instal·lacions industrials, que compta amb un ampli parc de maquinària pròpi i en renovació contínua. El compromís mediambiental ha estat, des dels nostres orígens, un dels pilars estratègics de l’entitat. Hercal considera que les demolicions no són el final de la vida de les estructures que ha enderrocat, sinó l’inici d’un nou cicle de vida dels materials, gestionant cada demolició amb un nou banc de recursos. La recentment posada en marxa de la Planta de Valorització de RCD H-ZERO (Terrassa) és una bona mostra de la voluntat d’Hercal Diggers de portar la demolició circular de la teoria a la pràctica. 

A més de la divisió de demolicions, amb què donem cobertura a projectes arreu d’Espanya, Hercal Diggers té a Catalunya, una divisió de moviment i descontaminació de terres. Una divisió d’obra civil especialitzada en urbanització i obres sota rasant, i una Planta de Formigó amb àrid reciclat a les mateixes instal·lacions d’H-ZERO (Terrassa).  

Premi Entitat Empresarial

FUNDACIÓ IMPULSA

Categoria fora de concurs

La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal, amb el suport de persones i organitzacions del territori, en especial del teixit empresarial. Amb aquest objectiu, joves amb compromís i motivació per continuar-se formant, però amb dificultats socioeconòmiques, reben la beca Impulsa per accedir a cicles de Formació Professional (FP). Se’ls ofereix una beca durant  dos i quatre anys, un ordinador, formacions en competències emocionals i laborals, l’acompanyament voluntari d’un mentor, el seguiment de l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa i el contacte directe amb empreses.   

Des dels inicis, ja ha acompanyat més de 470 joves d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà, el Moianès, el Baix Empordà, el Bages, Terrassa i Sabadell, dels quals un 90% es titula, molt per sobre del 50% de la mitjana catalana en la Formació Professional.   

5è Premi Grupo Preving Empresa Saludable

CIRCUTOR

Viladecavalls

Circutor, empresa nascuda a Terrassa l’any 1973, fundada per Ramon Comellas i Ramon Pons. Referent a nivell mundial en l’eficiència energètica elèctrica. Composta per 6 empreses totes a Catalunya, dona servei a més de 100 països a través de filials arreu del món i formada per un equip humà de 900 persones.  

Grupo Preving ha reconegut enguany la tasca de l’empresa Circutor vers el foment d’un entorn saludable dins de l’organització i per la seva preocupació en la promoció de la salut i el benestar de les persones en el seu lloc de treball, amb ferma responsabilitat en el compliment de les mesures de seguretat i prevenció dels riscos laborals, considerant la salut laboral  com un valor, integrada en la seva cultura.  

A Circutor es generen grups interns amb aficions comunes crossfit, paddel, running, ioga, que alhora algunes d’elles afavoreix en l’entorn privilegiat que estan situats. Espontàniament, es concentren persones que els uneix l’esport, es creen vincles més enllà de l’àmbit laboral.  Tanmateix, es fomenten i faciliten eines i recursos per facilitar hàbits saludables a través de l’alimentació, compten amb un menjador propi amb la certificació AMED, que té com a objectiu promoure l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable.  

  

Premi Empresa Centenària

EDUCA BORRAS

Sant Quirze del Vallès

Els orígens de Borràs es remunten a 1894, any de fundació de Borràs Plana S.A. 

Educa Sallent es constitueix en 1967 després de la fusió entre Educa i Sallent Germans, amb l’objectiu d’oferir joguines educatives i jocs per a nens. L’any 2000 Educa Sallent és adquirida per Borràs Plana, constituint l’actual Educa Borràs 

En 2011 Educa Borràs adquireix Fábrica de Juguetes, a Ibi, Alacant, especialitzada en la producció de joguines de roll-play en plàstic injectat amb la marca CHICOS. Aquesta adquisició facilita la diversificació, reducció de costos i entrada en nous segments. 

En 2018 Educa Borràs adquireix NINCO, especialitzada en slot, radiocontrol i mobilitat. La seva incorporació permet entrar en un segment de gran creixement amb una marca ja consolidada i internacionalitzada. L’any 2020 es fusionen les dues filials Fábrica de Juguetes i NINCO, sent la nova societat FDJ NINCO. 

  

Premi Empresa Centenària

TGO DX – Transports Generals d’Olesa 

Olesa de Montserrat

Aquest 2022, a TGO DX celebrem el nostre centenari. Ho fem consolidats dins el GrupTG DX, membre de Direxis, una de les principals marques de transports de viatgers a Catalunya, amb prop de 1.600 treballadors i treballadores, 45 milions d’usuaris anuals i més de 600 vehicles.

Actualment, som l’empresa de mobilitat de referència a les comarques del Vallès Occidental, el Bages, el Baix Llobregat, l’Anoia i el Barcelonès. Operem una xarxa de 225 km de servei regular a deu municipis i donem serveis discrecionals nacionals i internacionals, que superen els 93.000 serveis anuals.

La nostra història

Nascuts el 1922 a Olesa de Montserrat, a TGO DX som una de les empreses deganes del sector de la mobilitat a la península. Arribem als cent anys amb moltes ganes de continuar creixent junts, amb la qualitat, la seguretat, la innovació i la sostenibilitat com a valors clau.

  

Premi Empresa Centenària

SANMARTÍ 1850 

Sabadell

L’any 1850 la Joana Gorina Turull, casada amb el contrabandista andorrà Sanmartí, obre una botiga a Sabadell convertint-se en una de les primeres dones emprenedores de la seva època. Va tenir una gran visió quan es va adonar que no hi havia botigues que venguessin bestiar mort. El caràcter emprenedor de la Joana s’ha transmès generació rere generació, ja que la innovació sempre ha estat un segell distintiu de tots els que han regentat el negoci. Sempre buscant la manera de diferenciar-se dels seus competidors i d’augmentar la seva oferta, superant fins i tot moments tan difícils com la postguerra.

Tot i l’esforç econòmic que suposa apostar per la innovació, Sanmartí 1850 ha sabut adaptar-se als nous temps fent canvis i mirant sense por cap al futur. Un dels factors clau és l’esperit jove que impregna Sanmartí 1850, encarnat en l’actualitat per l’Àlex Castany Sanmartí, sisena generació que entra al negoci. Però l’equip de Sanmartí 1850 és molt més que això: és un equip cohesionat l’objectiu comú del qual és conservar l’esperit de Sanmartí.

  

Premi Empresa Centenària

CASA EVARISTO 

Terrassa

Casa Evaristo, fundada l’any 1917 per Evaristo Casals, és una empresa familiar de quarta generació. En 105 anys, el format de botiga ha anat canviant i creixent d’acord amb els canvis socials i hàbits alimentaris, des d’una petita botiga de venda a granel de cereals, llegums i llavors per a particulars, pagesos i ramaders a una superfície comercial amb places de pàrquings. La segona generació, regentada per la filla única Filomena Casals va ser una dona emprenedora i innovadora per la seva època. Freqüentava a la llotja de Barcelona per portar la millor selecció de conserves, vins i licors per als clients de Terrassa.

La tercera generació va ser la fase d’expansió tot i la forta competència de les grans superfícies, impulsada pels germans Josep Antoni (Pepe) i l’Evaristo Roger van ser pioners a Terrassa en la digitalització del negoci als anys vuitanta, incorporant els escàners a les caixes registradores gràcies a la tecnologia de les lectures òptiques dels codis de barres, la venda en autoservei de carnisseria, xarcuteria selecta i amb productes de quarta i quinta gamma en alimentació gourmet.

Actualment, la quarta generació i tot l’equip de persones que integren l’empresa aposten per un ampli assortit de productes permanentment actualitzats de qualitat i proximitat com per exemple més de 1.500 vins i licors, més de 300 cerveses artesanes i unes 600 conserves de peix i vegetals que són presentats en sessions de tast i maridatges a Terrassa.

  

Contacta amb nosaltres

Vols presentar-te als Reconeixements Cecot i no saps com fer-ho? Tens problemes per comprar les entrades del nostre esdeveniment? Tens algun altre dubte o suggerència? Contacta amb nosaltres!

*Amb l’enviament d’aquest formulari confirmeu que heu llegit la següent Informació bàsica sobre Protecció de Dades:

Responsable: Cecot.
Finalitat: Respondre les sol·licituds d'informació de l'interessat i l’establiment o manteniment de relacions comercials.
Legitimació: La legitimació es realitza a través del consentiment de l’interessat/da, així com de l’interès legítim en el desenvolupament de la relació comercial.
Destinataris: Les fundacions, gremis i associacions del Grup Cecot.
Drets: Podreu exercir el vostre dret d’accés, rectificació, oposició, limitació i supressió de totes les dades a rgpd@cecot.org
Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada sobre la nostra Política de Privadesa a la nostra pàgina web.