RECONEIXEMENTS CECOT AL PROGRÉS EMPRESARIAL 2018

El passat dijous 4 d’octubre, a la seu de la patronal Cecot, els membres del Jurat dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2018 van mantenir la reunió de deliberació sobre les candidatures presentades en l’edició d’aquest any. Durant més de 24 anys, la Cecot ha lliurat els Reconeixements a totes aquelles empreses, institucions i persones que s’han destacat per la seva contribució al desenvolupament econòmic i empresarial del país.

PERSONALITAT 2018

Miquel Martí Escursell és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d’empreses per l’IESE.

És l’actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l’empresa familiar fundada l’any 1923. Comença la seva etapa professional l’any 1970 compatibilitzant la seva formació acadèmica amb la seva experiència professional accedint a tots els llocs de treball fins aconseguir la màxima responsabilitat del grup. Sota la seva direcció Moventia ha viscut un moment de creixement i expansió mitjançant l’adquisició d’altres empreses i actualment compta amb 4.000 col·laboradors que tenen com a missió donar serveis de  mobilitat a les persones. El Grup Moventia està format per dues activitats de negoci, una dedicada al sector de la mobilitat pública i compartida (autobusos, tramvies i lloguer de bicicleta pública) Moventis i l’altra, la distribució i reparació de vehicles i motocicletes amb Movento.

En la seva trajectòria professional ha ocupat càrrecs, actualment: és President de la Comissió d’Infraestructures i Transport del Consell de Cambres de comerç de Barcelona; Membre del Ple de la Cambra de comerç de Barcelona; Membre del Consell de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Membre del Consell de Mobilitat de la ATM; President de la societat Gestió i Promoció Aeroportuària, S.A. membre del comitè executiu de Fira de Barcelona i Vocal Conseller de Faconauto, entre d’altres.

En l’àmbit personal, ha estat president i és patró fundador de Femcat (Fundació Privada d’Empresaris); ha estat vicepresident d’Egarsat (Mútua d’Accidents de Treball); és president de Barcelona Convention Bureau; soci del Cercle d’Economia; membre de l’Institut de l’Empresa Familiar, patró de la Fundació Catalunya Cultura i membre del Cercle del Museu de Cultures del Món de Barcelona.

EMPRESA MÉS INTERNACIONAL

MACSA

Persona de contacte: Olga Dedeu, directora de màrqueting
Adreça: PI Pla de Santa Anna | 08272 Sant Fruitós del Bages
Tel: 93 873 87 98 Número de treballadors/res: 147 Activitat: Fabricació de maquinària industrial Web: www.macsa.com  Data de constitució: 1983

 

Macsa ID té els seus orígens en la companyia Framun, fabricant i distribuïdora de segells de cautxú que va iniciar la seva activitat a Manresa l’any 1908. El 1983, aprofitant els últims avenços en tecnologies de codificació i marcatge, es va erigir com a línia independent de l’empresa, dedicant-se a la venda, subministrament i servei de productes de codificació per a Espanya. El 1989 Macsa ID va assumir el potencial de la tecnologia làser de codificació i marcatge a l’estat espanyol i posteriorment, a partir del 1996, va iniciar la seva distribució per tot el món.

L’empresa, amb seu central a Sant Fruitós de Bages, disposa de quatre delegacions pròpies obertes arreu del món: a la Xina, Regne Unit, Portugal i Malàsia, aquesta última oberta recentment i que permet donar servei a tots els països de l’Asia Pacífic.

Macsa s’ha convertit en una de les cinc empreses referents en el món de làsers per codificar i marcar i està considerada líder en innovació tecnològica en aquest àmbit. A més, ha estat la primera empresa en el món a desenvolupar un làser per codificar en dinàmic.

COMERÇ MÉS DINÀMIC

DORMITY 

Contacte: Sonia Riera, màrqueting i comunicació
Adreça: Av. Can Jofresa, 79  PI Santa Margarida | Terrassa 08223
Web: www.dormity.com Activitat: Venda al detall articles del descans.

Sueños Logística S.L., es funda l’any 1996 per dedicar-se íntegrament a la comercialització de productes del món del descans. L’any 2006 l’empresa professionalitza els seus establiments amb la marca comercial Dormity.com amb la visió de ser la cadena de referència del sector. L’empresa disposava de fàbrica de tapisseria i l’any 2014 la companyia s’integra verticalment amb l’obertura d’una fàbrica de sistemes de descans de 5.000 m2, realitzant una inversió de 2M€. I inaugura centre logístic a Terrassa (6.500 m2), dotat dels sistemes tecnològics més innovadors i avançats. La missió de Dormity és oferir la millor qualitat de descans a cada individu.
Avui, la companyia dedicada a la fabricació i venda de sistemes de descans compta amb una botiga online i una xarxa de 51 punts de venda repartits per Catalunya (46), País Basc (4) i Andorra (1); ven de mitjana 200 matalassos diaris i va tancar 2017 amb una facturació de 32M€.

 

RECONEIXEMENT A LA INNOVACIÓ

CEBIOTEX 

Persona de contacte: Joan Bertran, CEO Adreça: Baldiri Reixac, 4-8 | Terrassa  08028 Tel: 649 85 68 42  Web: www.cebiotex.com
Activitat: Desenvolupament de fàrmacs. Plantilla 2017: 2 persones. Data de constitució: 15 de març de 2012

Cebiotex es la primera spin off surgida de la interacción de investigadores de dos instituciones catalanas, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) y el Hospital Sant Joan de Deu (HSJD), de reconocido prestigio nacional e internacional. Contamos con un equipo multidisciplinar en el área médico-farmacéutica y en el área de ingeniaria de nanofibras.

Cebiotex ofrece tecnología y servicios de investigación y desarrollo en el área de Drug Delivery con nanofibras poliméricas. Como compañía basada en la investigación y el desarrollo, estamos en continua evolución y buscamos una posición fuerte en propiedad intelectual. Buscamos oportunidades de negocio, clientes y proveedores a nivel global-mundial.

JOVE INICIATIVA EMPRESARIAL

COMSER

Contacte: Jaume Vallet, gerent | Adreça: C/Doctor Torres i Bages, 100 | 08223 Terrassa | Telèfon: 93 707 10 97 | Activitat: Serveis | Inici activitat: octubre de 2013| Web:  www.compliance-services.es

COMSER és una empresa dedicada a donar servei de consultoria, validació i enginyeria per al sector regulat GMP amb un alt grau d’adaptació a les diferents necessitats de cadascun dels projectes.

La nostra especialització a nivell de formació i experiència en el sector són claus per entendre les necessitats de cada projecte.

4r RECONEIXEMENT CAIXABANK A LA PIME RESPONSABLE

AIROS GLUTEN FREE

Contacte: David Martínez, director general | Adreça: PI El Canyet Parc. 4 Nau B | El Papiol 08754 | Telèfon: 93 771 19 53 | Web: www.airos.es | Activitat principal: Fabricació de productes de pa, brioixeria i pastisseria sense gluten | Plantilla 2017: 33 persones.

Amb una llarga tradició familiar en una petita empresa dedicada a l’elaboració de pa, brioixeria i pastisseria tradicional, l’any 1982 sorgeix la necessitat d’atendre a un client que necessitava menjar pa sense gluten a causa del seu recentment descoberta intolerància. Al mercat solament trobava alguns pans durs envasaments al vacio i el repte era millorar aquests productes, l’alternativa li va encantar i la demanda va ser creixent. Fruit d’aquesta experiència i llarg recorregut en la fabricació de productes sense gluten, al març del 2007, neix AIROS com a marca exclusivament dedicada a la fabricació de productes sense gluten.

Combinant tradició i noves tecnologies, acceptem el repte de crear i donar tot el sabor als nostres pans, brioixeria i pastisseria sense gluten. En el nostre departament de R+D+i investiguem i desenvolupem noves receptes on els progressos i propostes d’innovació que exigeix el mercat són la clau per a la sortida de nous productes sense gluten amb el nostre compromís de qualitat.

Ens apassiona el que fem i això ho transmetem als nostres productes. En Airos sabem que cada dia són més les exigències i les necessitats del mercat, per això la nostra varietat de productes creix i es troba als mercats més exigents.

3r RECONEIXEMENT PREVINT

FUNDACIÓ AMPANS

 

Som una fundació amb més de 800 professionals que treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la plena inclusió de les
persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o en situació de vulnerabilitat. Acompanyem i recolzem a les persones
en serveis d’educació escolar, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, serveis residencials i llars,
oci, esport i tutela, fomentant l’autonomia i la igualtat d’oportunitats.

EMPRESES CENTENÀRIES

MOBLES LLOVERAS

Persona de contacte: Xavier Lloveras | Adreça: Raval de Montserrat 40-44 – 08221 Terrassa | Tel: 93 788 56 38 Activitat: disseny i fabricació de mobles Web: www.mobleslloveras.com    Data de constitució: 1917

Mobles Lloveras es va fundar el 1917 per Eloi Lloveras seguint el negoci el seu fill Miquel Lloveras Tarrida al Raval de Montserrat núm 44 de Terrassa. Posteriorment, Josep Lloveras Comas amplia el negoci amb la casa del Raval núm. 42, una nova botiga a la Rambla d’Ègara i una Sala d’art al carrer Sant Pere.

Avui, la quarta generació és al capdavant del negoci amb Miquel Lloveras Morros, besnét del fundador i interiorista titulat per l’escola EINA de Barcelona, qui ha ampliat el negoci adquirint l’edifici neogòtic de l’arquitecte Lluís Muncunill (núm. 40) annexe a les botigues. Juntament amb els seus dos fills, Xavi Lloveras, interiorista, i Miquel Lloveras, arquitecte, han creat l’engranatge perfecte per al client que busca un projecte, un assessorament de qualitat i un servei professional.

 

CASAMITJANA

Persona de contacte: Oriol Casamitjana, director general. | Adreça: Vallhonrat 45-47 |  08221 Terrassa | Tel: 93 780 67 27 Activitat: disseny i comercialització de mobles Web: www.casamitjana.com  Data de constitució: 1918

Casamitjana va iniciar els seus serveis l’any 1918 a Terrassa amb la venda de mobiliari. A partir de l’incorporació del fill dels fundadors, Josep Casamitjana, l’empresa s’ha consolidat com un referent en el mobiliari de disseny tant de llar com oficina, restauració i hotels. Està influenciada per l’obra d’arquitectes com Le Corbusier, Saarinen, Frank Lloyd Whrigt o Alvar Aalto, que Santi Casamitjana com a tercera generació del negoci ha seguit tenint com a referents.

L’empresa compta amb acords de distribució amb les primeres marques de mobiliari a nivell mundial.

L’any 2011 va obrir un nou showroom a Barcelona per donar servei als arquitectes, interioristes i clients privats de la demarcació.

Actualment està formada per un equip de 14 persones i dirigida per Oriol Casamitjana Marcet, quarta generació d’una família dedicada al moble.

ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL

ACRA
Associació Catalana de Recursos Assistencials

Adreça: Calàbria, 236-240  (Local 1)  – 08029 – Barcelona |Telèfon: 93 414 75 52 Persona de contacte:Cinta Pasqual, presidenta E-mail: acra@acra.cat

ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, és una organització empresarial sense ànim de lucre, fundada el 1989, que agrupa la majoria d’empreses i entitats del sector de l’assistència a la gent gran a Catalunya. Després d’una llarga trajectòria, ACRA s’ha consolidat com l’entitat de referència i de més rellevància al sector. Agrupa el 70% d’entitats i empreses dedicades a prestar recursos assistencials a tot Catalunya, com residències assistides, centres de dia, centres sociosanitaris, hospitals de dia, habitatges tutelats, tuteles, ajuda a domicili, tecnologies de suport i cura o teleassistència.

Actualment compta amb més de 400 socis, que representen més de 1.000 serveis i unes 41.000 places, i que donen treball a l’entorn de 41.000 persones de manera directa i més de 10.000 de manera indirecta. Els serveis de teleassistència i ajuda a domicili associats a ACRA atenen unes 170.000 persones.

ACRA té per missió representar els interessos generals dels seus socis, influir en el model social d’atenció al ciutadà, i promoure el benestar de l’adult gran i la qualitat dels serveis prestats. És per aquest motiu que ACRA ha presentat aquest any un portafoli estratègic que analitza la situació actual de l’organització i del sector de l’adult gran a Catalunya, a més de fixar els eixos estratègics pel període 2018 – 2020.

La creació del portafoli estratègic obeeix a la necessitat d’actualizar-se i preparar-se pels nous escenaris i reptes utilitzant una tècnica puntera de millora i innovació de les organitzacions. L’elaboració del portafoli s’ha realitzat internament a través d’un DAFO fet per la junta directiva i que ha comptat amb la col·laboració de l’equip d’ACRA. A partir d’aquí s’han desenvolupat uns eixos estratègics que marquen l’activitat fins el 2020 on es destaca la formació, la recerca i la innovació.

L’any 2017, ACRA va tancar l’exercici amb 18 socis nous i un increment de 4.567 noves places. L’Associació va comptar amb un 93% de participació dels seus associats a les activitats organitzades i els serveis prestats durant el 2017, i  va assolir una nota mitjana, per part dels seus associats, de 8,3 sobre 10 en el nivell de satisfacció global de l’activitat de l’entitat.