en rebel·lia positiva

Benvolgut/da ,

El divendres 25 d’octubre celebrarem la 19a edició de la Nit de l’Empresari amb motiu del lliurament dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial i ens agradaria poder gaudir de la vostra assistència.

Enguany el lema que hem escollit per a la nostra Nit és “En rebel·lia positiva”, un lema que resumeix molt bé quin és l’estat d’ànim de la majoria dels empresaris i les empresàries.
Els últims anys han estat molt durs i ara sembla que es comença a intuir una certa reacció, deguda principalment al creixement de la nostra internacionalització, és a dir, a les exportacions i el turisme. Lluny que aquesta reacció respongui a una acció coordinada de les administracions per estimular-ho, la realitat és que hem hagut de ser les mateixes empreses, i pràcticament  sense ajuda, les que amb el nostre esforç ho estiguem fent possible. A més, la majoria de nosaltres som pimes, la qual cosa encara és més meritori, tenint en compte que l’aixeta de crèdit segueix tancada i la imatge del país a l’exterior està deteriorada.

Hem entrat, doncs, en un nou paradigma i les nostres empreses estan demostrant que es pot confiar en elles. I el millor que els podria passar és que partits i governs s’esforcin a escoltar-les i actuïn en conseqüència, perquè les administracions i la política també afecten la competitivitat de les empreses; des de la simplificació legislativa fins a les retallades selectives de despeses. És clar que no podem conformar-nos amb la situació actual, i això és el que ens porta a la rebel·lia.

D’altra banda, la nostra actitud és per naturalesa positiva. Emprendre i transformar-nos contínuament és en el “nostre ADN”. Els que avui dia existim és precisament perquè davant les adversitats hem estat capaços de transformar-nos  i, si moltes de les nostres empreses ho han aconseguit, no veiem per què el nostre país no pot fer el mateix.

Per positivisme estem cada dia més convençuts que es produiran aquests canvis i no volem instal·lar-nos en la crítica per la crítica. Volem i necessitem reactivar l’economia i, des de la Cecot, pretenem implicar-nos activament en la construcció d’un nou paradigma basat en la cooperació proactiva i la col·laboració oberta, lliure de prejudicis, com a via per poder créixer.

L’acte tindrà lloc a les 20 h, al Recinte Firal de Terrassa (Pg. Vint-i-dos de Juliol, 265) i estarà presidit pel Molt Honorable Senyor Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya.

Els membres de la Junta Directiva, i jo mateix, esperem poder saludar-vos personalment a la Nit.

Cordialment,
Antoni Abad i Pous
President de la patronal Cecot